Barbie

Keramisch CV Ik studeerde in 1974 af aan de Akademie voor beeldende kunsten Artibus Utrecht. Nadat mijn aandacht eerst op andere vormen was gericht begon vanaf 2000 mijn ‘keramische loopbaan’ met grotere dierbeelden met een ‘glimlach’. Aanraakbare keramiek die goed in tuin en kamer past. 

Dat grotere werk kreeg al snel uitbreiding naar kleinere realistische beelden waarvoor dierentuin en rondzien in de natuur inspiratie leverden. Zo zijn veel paarden, koeien, olifanten, neushoorns, beren,  etc. in klei vereeuwigd. Door mijn achtergrond in de architectonische vormgeving ben ik ook vaak aan het ‘bouwen’. Keramische salontafels, krukken en wandtableaus zijn daaruit ontstaan.

Inspiratie Niet alles is even serieus. Wereldse zaken van een andere kant bezien levert keramiek waarbij ongewone gedachten een humoristische uitwerking krijgen. Daaruit ontstonden de projecten: ‘In een doosje’, ‘Waar over spraken zij’,’Insektoïde’, ‘Wij zijn twee vrienden’, ‘Vogelaars’ en ‘Vreemdelingen’.

Daarna kwamen de 'Mijmeringen': Verhalende taferelen rond een hoofdpersoon die wat overpeinst, herinneringen ophaalt of oproept.

CobraInspiratie Geïnspireerd door o.a. Karel Appel en Corneille kwam er in 2013 een grotere wending in mijn werk. Minder realistisch maar ook niet helemaal abstract. Niet zomaar vrolijke kleurrijke beelden: Kijk goed dan zie je het verhaal.

Cursussen en activiteiten Ik ben trots op mijn cursusvrienden de vaak al vele jaren enthousiast werken aan het verbeteren van hun keramische vaardigheden. Ook hun resultaten laat ik graag zien.

Veel succes hebben ook de keramische workparty's die ik in overleg organiseer voor vrienden- of familieclubs. Ook in enkele uren tijd is er al een herinnering aan een mooie dag te maken.

Soms vragen mensen me iets speciaals te maken als duurzaam aandenken of herinnering. Dat werken we dan samen uit. Soms is er ook een dierbaar keramisch bezit dat beschadigd is en mogelijk kan dat gerestaureerd worden. U kunt me voor e.e.a. bellen op 0356915752 of me een mailbericht sturen. Dan neem ik contact met u op.